hyvinvointi

hyvinvointi

TessaOlen Tessa, -09 ja -11 syntyneiden lasten äiti ja yhden miehen vaimo. Teinivuosien ratsastuharrastuksen jäätyä sivuun liikkuminen on ollut kausittaista ja sen motivaationa on ollut lähinnä ulkonäölliset seikat. Liikunta itsessään on ollut väkisin, verenmaku suussa puskemista, enkä koskaan ollut sisäistänyt käsitettä "liikunnan ilo", vaikka jossain vaiheessa melko aktiivisesti kävinkin bodypump- ja spinningtunneilla. Pariutumisen ja lastensaannin myötä liikkuminen rajoittui lähinnä koirien kanssa lenkkeilyyn ja fyysisesti kuormittavaan työhön. Kotiin olin hankkinut levytangon ja painot, joiden parissa puuhastelin satunnaisesti inspiraation iskiessä.

Toisen lapsen syntymän jälkeen innostuin jostain syystä treenaamaan kotona säännöllisemmin ja pudotin raskauskiloja neljä viikkoa kestäneellä dieetillä, josta jäi tavaksi säännöllinen ateriarytmi. Talvella 2013 hankin kuntosalikortin. Vaikka liikkumisesta oli puuttunut säännöllisyys, olin kuitenkin opetellut tekniikat kohtuullisen hyvin ja hankkinut tietoa salilla treenaamisesta. Tulokset motivoivat jatkamaan ja nyt alkoi löytyä se liikunnan ilokin. Ravitsemuksen suhteen on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta kiinnostus ravitsemukseen ja ruuanlaittoon on ollut jo pitkään. Teoriatietoa asioista oli, mutta tässäkin asiassa ulkonäölliset seikat ohjasivat pitkään valintoja. 

Tällä hetkellä pyrin syömään puhtaasti ja säännöllisesti, lautasmallin mielessä pitäen ja itseäni kuunnellen. Vaikka kuntosalilla treenaaminen on edelleen mielekästä, on se kolmivuorotyöläisenä ajankäytöllisesti toisinaan aika haastavaa. Viime aikoina olenkin kiinnostunut kehonpainolla treenaamisesta ja tällä saralla omien rajojen testaamisesta. Kesällä 2015 juoksin ensimmäisen puolimaratonin, joka ei toivottavasti jäänyt viimeiseksi. Ratsastuskin on palannut elämääni pitkän tauon jälkeen. Muutokset ovat tapahtuneet niin hitaasti, että jälkeenpäin on vaikea edes  muistaa, mistä on lähdetty! Suunnitelmissa on valmistua personal traineriksi lokakuussa 2016 ja katsoa, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti